Депутати міськради Запоріжжя не підтримали петицію щодо звільнення Анатолія Куртєва

Депутати міськради Запоріжжя не підтримали петицію щодо звільнення Анатолія Куртєва.

Депутати міськради Запоріжжя не підтримали петицію щодо звільнення Анатолія Куртєва. Фото: iz.com.ua

Події
23 грудня 2023 15:33

На вчорашній сесії, 22 грудня, депутати не підтримали петицію про звільнення Анатолія Куртєва з посади секретаря Запорізької міськради. Пропозиція набрала 823 голоси. 

Під час обговорення голосування щодо цієї петиції один з депутатів відзначив необхідність проведення таємного голосування, повідомляє "Суспільне Запоріжжя".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами депутата Запорізької міськради Олега Коломойця, згідно із законом України про місцеве самоврядування, це питання повинне розглядатися шляхом таємного голосування.

- Ми не можемо голосувати за це питання в сесійній залі, оскільки рішення про ‘звільнення’ голосується в таємній кімнаті, - зазначив Коломоєць.

Анатолій Куртєв звернувся до представника правового департаменту міської ради Олега Миколайовича з проханням роз’яснити, як правильно провести голосування з цієї петиції.

- Зараз ми розглядаємо питання про підтримку чи непідтримку петиції. Відповідно до положень про петиції, це є видом звернення громадян до влади. Тому, тут немає підстав для проведення таємного голосування, - відповів юрист.

За результатами голосування петицію №8571 не підтримали з 40 зареєстрованих депутатів, 22 з них - не голосували.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах