В Запоріжжі депутати не підтримали петицію про звільнення Катерини Сімонової

В Запоріжжі депутати провалили голосування щодо звільнення голови департаменту культури Сімонової.

В Запоріжжі депутати провалили голосування щодо звільнення голови департаменту культури Сімонової. Фото: instagram.com/ekaterinasimonova.official

Події
01 червня 2023 13:41

На сесії Запорізької міськради депутати розглянули петицію про недовіру та звільнення директорки департаменту культури і туризму Запорізької міської ради Катерини Сімонової. Ця петиція всього за три дні набрала необхідну кількість голосів – 750.

За словами автора петиції, військовослужбовця ЗСУ Івана Мінченко, петиція, яка була опублікована 19 травня, набрала достатню кількість голосів за пару днів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Сайт електронних петицій на сьогодні є дієвим інструментом взаємодії громади з вами, представниками місцевого самоврядування. Ми підготували юридичне обґрунтування, що не увійшо в текст петиції. Пані Сімонова неодноразово опинялася в епіцентрі скандалів та була суб’єктом кримінально-процесуальних дій. Я прошу підтримати даний проєкт рішення, – зазначив автор петиції.

За словами автора петиції, приводом для її створення стала реакція посадовиці на критику жителів Запоріжжя щодо розміщення стріт-артів з "бойовими котиками" на об'єктах культурної спадщини Запоріжжя. Директорка департаменту культури і туризму в сторіз заявила, що висловлювати свою думку можуть лише ті, хто має відповідний досвід чи освіту. 

Директор департаменту виконкому міськради Федір Цапій в пояснювальній записці до проєкту рішення зазначив про те, що петицію неможливо підтримати "у зв’язку з відсутністю правових підстав у задоволенні вимог заявника". Питання звільнення керівників виконавчих органів міської ради не належить до повноважень депутатів Запорізької міської ради, пише 061.

Посадовці навели великий перелік заслуг директорки департаменту культури, зазначили про те, що у неї немає дисциплінарних стягнень, а в минулому році посадовиця  навіть була нагороджена відзнакою Міністерства оборони України – медаллю "За сприяння Збройним Силам України" та медаллю "За розвиток Запорізького краю".

Депутат та юрист Дмитро Гладкий зазначив про те, що сама підтримка електронної петиції не передбачає звільнення посадової особи.

- Якщо громада звертається з певними відомостями, то обов’язок міськради зробити певні висновки, провести службову перевірку. Якщо ми приймаємо цю петицію, то це не має жодних юридичних наслідків – звільнення чи ще чогось. Ми маємо певні зобов’язання перед громадою і потрібно на це зважати. Ми маємо переконатись, чи правдиві відомості, що містяться в петиції чи ні, – зазначив Гладкий.

Депутати також незрозуміли, а де взагалі пані Сімонова і чому вони зараз розглядають петицію без її присутності. Секретар міськради Анатолій Куртєв зазначив про те, що Катерина Сімонова знаходиться у відрядженні.

Петицію про недовіру підтримали лише 14 депутатів з 40 присутніх, що недостатньо для прийняття рішення.

Нагадаємо, що чиновниця "треьої хвилі" Катерина Сімонова є фігуранткою справи із розкраданням гуманітарної допомоги.

Також варто відзначити, що сама чиновниця (директорка департаменту культури та туризму) має освіту за спеціальністю "менеджмент організацій та адміністрування". Проте займає посаду, яка взагалі не відноситься до культурно-туристичної тематики.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах