Залежить від трьох факторів: Арестович прокоментував ризики захоплення Запоріжжя

Залежить від трьох факторів: Арестович прокоментував ризики захоплення Запоріжжя.

Залежить від трьох факторів: Арестович прокоментував ризики захоплення Запоріжжя. Ілюстративне фото: ua.news

Події
20 грудня 2023 15:04

Нещодавно німецьке видання Bild розмістило інформацію, що Росія має намір вести війну до 2026 року, при цьому під загрозою окупації можуть опинитися Запоріжжя, Дніпро, Павлоград та Харків. Багато експертів висловлюють сумніви щодо цієї статті. Генерал Валерій Залужний відповів на питання щодо матеріалу, зауваживши, що це питання не входить в його компетенцію, і є люди, які відповідають за подібні рішення.

Також колишній позаштатний радник Офісу Президента Олексій Арестович висловив свою думку про цю статтю під час свого ефіру.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Він вважає, що загроза може бути реальною, і ймовірність реалізації планів ворога залежить від трьох основних факторів:

  • підтримки від країн Заходу,
  • здатності Росії вести війну,
  • здатності України чинити опір.

Арестович вказав, що незважаючи на великі втрати на фронті, Росія не зупиняється і продовжує воювати. За даними Генштабу станом на 19 грудня, Росія втратила 348 тисяч солдатів. Він також зазначив, що економіка Росії тримається, і новий пакет санкцій з ЄС не гарантує, що РФ не знайде способів уникнути тиску санкцій.

Варто нагадати, що журнал Bild опублікував статтю, в якій повідомляється про намір Росії вести війну до 2026 року та втрати до 100 тисяч солдат щорічно. Водночас було розглянуто можливість, що ця стаття Bild може бути інформаційно-психологічною операцією (ІПСО).

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах