Росіяни прагнуть перехопити ініціативу на фронті, зокрема в Запорізькій області, до виборів Путіна

Росіяни прагнуть перехопити ініціативу на фронті, зокрема в Запорізькій області, до виборів Путіна.

Росіяни прагнуть перехопити ініціативу на фронті, зокрема в Запорізькій області, до виборів Путіна. Фото: flickr.com

Події
10 грудня 2023 16:53

Російські загарбники прагнуть перехопити ініціативу на фронті на території України, зокрема й Запорізької області, до виборів президента Росії в березні 2024 року. Водночас Сили оборони України закріплюються на позиціях, де вони не ведуть контрнаступів.

Київ, на думку аналітиків Інституту вивчення війни, за власним бажанням вирішив значно скоротити свої контрнаступальні операції ще до початку наступів російських окупаційних підрозділів. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни від 9 грудня.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Аналітики зазначили, що російські підрозділи організовують безперервні наземні атаки в західній частині Запорізькій області.

Зазначається, що російські війська наразі ведуть наступальні дії вздовж більшої частини лінії фронту в Україні, зокрема вздовж кордону Харків - Луганська область, поблизу Бахмута і в напрямку Авдіївки, а також здійснюють безперервні наземні атаки в західній Запорізькій області.

Нинішні темпи бойових дій на всій лінії фронту в Україні загалом відповідають оцінці ISW, згідно з якою російські війська намагаються повернути собі ініціативу на полі бойових дій щонайменше з середини листопада 2023 року.

Американські аналітики припустили, що російське командування, можливо, також намагалося довести український контрнаступ до кульмінації або забезпечити, щоб Сили оборони України не зуміли відновити його на початку зими. На їхню думку, час подій свідчить про те, що Київ за власним бажанням вирішив значно скоротити свої контрнаступальні операції ще до початку штурмів російських окупаційних підрозділів.

У звіті фахівці наголосили, що залишається незрозумілим, чи створять теперішні російські наступальні операції певні умови для досягнення військами РФ значних успіхів у найближчому майбутньому.

Складні погодні умови, ймовірно, уповільнили темпи просування окупантів вздовж більшої частини лінії фронту, збільшили їхні втрати і ще більше підірвали моральний стан російських солдатів. Швидкість російських втрат уздовж всієї лінії фронту в Україні, ймовірно, вказує на те, що для підготовки до масштабніших зимових операцій російські сили не накопичують невикористані резерви.

Українські сили, навпаки, схоже, використовують цей період складних погодних умов і триваючих російських наступальних операцій для створення і зміцнення оборонних позицій на тих ділянках фронту, де вони не ведуть контрнаступальних операцій, зберігаючи таким чином живу силу і ресурси для майбутніх наступів.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах