У Запоріжжі перейменують площу Маяковського: яка нова назва

У Запоріжжі перейменують площу Маяковського: яку обрали нову назву.

У Запоріжжі перейменують площу Маяковського: яку обрали нову назву. Фото: uk.wikipedia.org/Віктор Бабенко

Події
11 листопада 2023 18:27

У Запоріжжі триває четверта хвиля дерусифікації - перейменувань вулиць, бульварів, площ та проспектів, пов’язаних із Російською імперією та радянськими діячами.

Як повідомив головний спеціаліст департаменту культури і туризму ЗМР Павло Кравчук в етері телеканалу МТМ, площу Маяковського, яка є одним з улюблених місць для прогулянок запоріжців, перейменують на Мистецьку. А прилеглу вулицю назвуть на честь відомої української художниці Марії Примаченко. З такими варіантами вже визначилися експерти з питань історико-культурної спадщини міста.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також на черзі для перейменування вулиця Жуковського, розташована в Олександрівському районі, на якій розташовані три виші. Ці кроки спрямовані на відокремлення міста від імперської та радянської спадщини в рамках національного процесу самовизначення.

Довідка Vgorode:

Володимир Маяковський – російський радянський поет та громадський діяч, публіцист, сценарист, а також актор. Пройшов шлях від прихильника світової революції до артиста в опалі. За офіційною версією, застрелився, за чутками – вбито за наказом Сталіна.

Нагадаємо, що у 2021 році городяни пропонували декомунізувати площу Маяковського в центрі міста, перейменувавши її на честь відомого американського порноактора та боксера-каратиста Біллі Херрінгтона. Більш детально про це ми писали тут.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах