У Запоріжжі та області може змінитися навчальний процес у школах

У Запоріжжі та області може змінитися навчальний процес у школах.

У Запоріжжі та області може змінитися навчальний процес у школах. Фото: unicef.org

Події
25 вересня 2023 15:43

В Запоріжжі та області керівникам та засновникам шкіл дали завдання - опрацювати запити батьків щодо можливості проведення уроків під час повітряних тривог в умовах дистанційної форми навчання.

Як повідомила директорка департаменту освіти та науки Запорізької ОВА Людмила Бухаріна на брифінгу, рішення ради оборони означає, що кожен заклад освіти має разом з педагогічною радою та батьківською спільнотою визначитися - чи продовжувати онлайн навчання під час повітряних тривог чи ні.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Педагогічним працівникам дозволено самостійно вибирати місце роботи під час дистанційної освіти, і якщо заняття проводяться в межах школи, то адміністрація закладу відповідає за безпеку педагогів.

Також вказано, що дистанційна освіта може передбачати як синхронне, так і асинхронне навчання, і це питання вирішується на засіданнях педагогічних рад з батьками. Терміни цього рішення не визначені, але акцентується на необхідності оперативного вирішення питання.

Варто зазначити, що за вказівками Міністерства освіти і науки, вчителі повинні призупинити заняття та надати учням інструкції щодо дій під час сигналу повітряної тривоги, включаючи виходження в безпечне місце та вимкнення комп'ютерів.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах