Влада Запоріжжя подала запит щодо зміни процесу навчання під час повітряних тривог

Влада Запоріжжя подала запит щодо зміни процесу навчання під час повітряних тривог.

Влада Запоріжжя подала запит щодо зміни процесу навчання під час повітряних тривог. Фото: pixabay.com

Події
16 вересня 2023 13:02

В Запоріжжі та області через безпекову ситуацію впроваджено дистанційну форму навчання.Під час сигналу про повітряну тривогу навчальний процес призупиняється. У регіоні тривалість тривог становить від 12 до 14 годин на добу. Громадськість обговорює можливість продовження дистанційного навчання під час сигналу тривоги, і депутати міської ради мають розглянути петицію щодо цього питання. Міська влада також звернулася до відповідних служб з запитами про можливі зміни алгоритмів проведення освітнього процесу.

Як повідомив заступник міського голови Анатолій Васюк, вже підготовлено запити у відповідні служби щодо можливої зміни алгоритмів, за результатами відповіді будуть ухвалюватися рішення. Готуються опитування на рівні міста спільно з управлінням державної служби якості освіти у Запорізькій області.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Він також зазначив, що згідно з законодавством, керівник навчального закладу несе відповідальність за створення безпечних умов освітнього процесу, і в разі наявності шкідливих та небезпечних умов проведення занять, навчання заборонено.

Після оголошення сигналу проведення повітряної тривоги вчитель повинен призупинити заняття, щоб діти й вчителі пройшли в укриття.

За вказівками Міністерства освіти і науки, вчителі повинні призупинити заняття та надати учням інструкції щодо дій під час сигналу повітряної тривоги, включаючи виходження в безпечне місце та вимкнення комп'ютерів.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах