У ЄС засудили російські "вибори" на окупованих територіях Запорізької області

У ЄС засудили російські "вибори" на окупованих територіях Запорізької області.

У ЄС засудили російські "вибори" на окупованих територіях Запорізької області. Фото: gettyimages.com

Події
12 вересня 2023 13:02

Європейський Союз засуджує проведення так званих "виборів" в тимчасово окупованому Криму, а також в окремих частинах Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України. Ця позиція виражена в заяві високого представника ЄС з питань зовнішньої і безпекової політики Жозепа Борреля.

В заяві відзначено, що ЄС відкидає спробу Росії легітимізувати свій незаконний військовий контроль та анексію частини українських територій через ці "вибори". Ці дії є порушенням міжнародного права, включаючи Статут ООН, а також незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Євросоюз не визнає проведення "виборів" та їхні результати, і політичне керівництво Росії, а також особи, причетні до організації цих "виборів", понесуть відповідальність за це.

У заяві також наголошується, що "вибори" відбулися в умовах примусової видачі російських паспортів, депортації, масових порушень прав людини та залякування на окупованих територіях.

Європейський Союз високо оцінює мужність українських громадян, які виступили проти цього фіктивного голосування і продовжують боротьбу проти російської окупації.

Боррель закликав Росію негайно, повністю і безумовно вивести свої війська з усієї території України в межах міжнародно визнаних кордонів.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах