Підірвали танк-камікадзе: ЗСУ використали у Запорізькій області нову тактику

Підірвали танк-камікадзе: ЗСУ використали у Запорізькій області нову тактику.

Підірвали танк-камікадзе: ЗСУ використали у Запорізькій області нову тактику. Фото: zsu.gov.ua

Події
12 вересня 2023 10:09

128-ма окрема гірсько-штурмова бригада, діючи в Запорізькій області, використала трофейний танк-камікадзе для атаки окупантів.

За словами прософіцера бригади Ярослава Галаса, 128 ОГШБр реалізувала нову тактику проти російських сил в Запорізькій області - використання трофейного танка-камікадзе. Танк був підірваний на міні поблизу позицій ворога, і вибух від детонації боєкомплекту був настільки потужним, що не залишив жодної загрози для нашої піхоти на тих позиціях.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Галас також зауважив, що в цій операції найбільш небезпечну роль виконав механік-водій, який повинен був доставити танк з вибухівкою до позицій ворога на відстань відстрілу.

На це завдання вийшов Василь Дудинець, житель Мукачева, "простий чоловік", який довгий час працював у Чехії. Він вступив до війська в березні 2022 року, лише на другий день після хрестин своєї доньки.

- Звичайно, я розумів, що можу не повернутися. Але якби в танк влучили і здетонувала вибухівка, то це була б миттєва смерть. Тобто, все зрозуміло – ти або живий, або мертвий. Це не той варіант, що відірвало руку й ногу і потім тебе дружина чи діти катають на інвалідному візку й підносять воду. Для мене краще повернутися неушкодженим або швидка смерть. Ось чому я зразу погодився, коли командири розповіли про бойове завдання, - розповів Василь Дудинець.

Найбільш небезпечну роль виконав механік-водій Василь Дудинець.Найбільш небезпечну роль виконав механік-водій Василь Дудинець. Фото: facebook.com/slavik.galas

Василь наголосив, що він приєднався до війська, щоб боротися з ворогом, і закликав до якнайшвидшого завершення війни та повернення додому для виховання своїх дітей.

Ярослав Галас додав, що після успішного виконання завдання, Дудинець отримав позивний "Камікадзе" із заслуженою славою.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах