Окупанти розповсюджують фейки про роботу крематоріїв у Запоріжжі в три зміни

Через ворожий обстріл Запорізької області загинула людина.

Через ворожий обстріл Запорізької області загинула людина. Фото: unian.ua

Події
05 вересня 2023 13:58

На каналах, які представляють окупаційну владу, за останній тиждень поширюються хибні повідомлення про великі втрати Збройних Сил України. Щоб підтвердити ці ствердження, вони вигадують деякі неправдиві історії про збільшення числа кладовищ і функціонування крематоріїв (навіть у великій кількості) в Запоріжжі. Розглянемо цей фейк докладніше.

Наприклад, 28 серпня телеграм-канал окупаційної влади під назвою "Запорожский вестник" опублікував повідомлення про те, що жителі міста Запоріжжя "задихаються через безперервну роботу крематоріїв."

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Запорожский Вестник" заявляє, що місцеві мешканці скаржаться на погану якість повітря через шкідливі викиди місцевих підприємств. Але зараз скарги виявилися спрямованими на роботу крематоріїв.

За цим повідомленням, крематорії працюють в три зміни через "через жахливі втрати на Запорізькому напрямку".

- І поки президент України Володимир Зеленський оголошує нову хвилю мобілізації, звичайні громадяни, буквально, витирають людський прах зі своїх вікон, - пише пропагандистський канал і подає знімки в підтримку цих стверджень.

Фейк від пропагандистських "росЗМІ" про ЗапоріжжяФейк від пропагандистських "росЗМІ" про Запоріжжя

Проте слід зауважити, що в Запоріжжі не існує жодного крематорію. Хоча плани на будівництво такого крематорію на Кушугумському кладовищі існували, цей проект так і не був реалізований. До повномасштабного вторгнення в 2021 році вдалося лише виділити кошти на коригування проектно-кошторисної документації та додаткові роботи з розробки землевпорядної документації для крематорію. Більш детально про це ми писали тут.

Отже, ця інформація ні що інше, як черговий фейк від окупантів. І ця дезінформація не відображає реальної ситуації в Запоріжжі.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах