У Запорізькій області визначили нових колаборантів, які викрадали та катували людей

У Запорізькій області визначили ще 4 колаборантів, які викрадали та катували людей

У Запорізькій області визначили ще 4 колаборантів, які викрадали та катували людей - фото: zmina.info

Події
21 липня 2023 17:48

СБУ встановила особи ще чотирьох ворожих поплічників, які вступили до створеного окупантами "відділу поліції №4 Управління внутрішніх справ по місту Василівці та Василівському району Головного управління МВС у Запорізькій області".

Як з'ясувалося, серед них було троє колишніх посадових осіб, яких раніше звільнили з правоохоронних органів України за "кришування" наркоугруповань та систематичне хабарництво.

У прес-службі СБУ повідомили, що у лавах цього псевдоутворення ці люди виконують каральні завдання агресорів щодо придушення опору та залякування мешканців тимчасово окупованої території Запорізької області. Для цього вони використовують масові репресії, переслідування та незаконні затримання громадян, зокрема учасників руху опору. До людей застосовують психологічний тиск, насильство, погрози. Відомо і про вбивства. Зафіксовано факти викрадення та катування людей.

Крім того, під виглядом незаконних обшуків колаборанти пограбують житло місцевих мешканців, а під час таких "нальотів" у людей зникають гроші, побутова техніка та інші особисті речі.

Правоохоронці задокументували факти оподаткування "даниною" власників агропідприємств. За різні суми "відкупних" зловмисники обіцяють фермерам не заважати їм у господарській діяльності, а у разі незгоди – загрожують насильством та знищенням майна.

СБУ зібрала беззаперечні докази злочинних дій колаборантів, встановила місця їхнього знаходження та маршрути переміщення. Всім чотирьом фігурантам повідомили про підозру у колабораційній діяльності. Наразі співробітники СБУ проводять комплексні заходи щодо притягнення винних до відповідальності за злочини проти України.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах