Не тільки через війну: у Запорізькій області заборонено відвідувати ліс

Не тільки через війну: у Запорізькій області заборонено відвідувати ліс.

Не тільки через війну: у Запорізькій області заборонено відвідувати ліс. Фото: gettyimages.com

Події
17 липня 2023 16:20

У Запорізькій області не можна відвідувати ліс, в'їжджати туди на транспорті, крім службового та військового. До заборони в період воєнного стану додається обмеження у зв'язку із пожежною небезпекою.

Як повідомили в Товаристві лісівників України, заборона діє, як для пішоходів, так і для будь-якого виду транспорту. Окрім того, який використовують ЗСУ, інші військові формування та постійні лісокористувачі, представники органів влади.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також винятком є користування транзитними дорогами.

Загалом заборонено ходити до лісу в 14 областях України: це Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Київська, Кіровоградська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Сумська, Харківська, Черкаська, Чернігівська.

Людей також закликають не ігнорувати попереджувальні знаки, які можна побачити на замінованих військовими територіях. Крім того, категорично заборонено з’їжджати з лісових доріг на обочину, розбирати або перетинати штучно зроблені завали деревини у лісах.

Нагадаємо, що за спалювання сухої трави передбачено штраф: для громадян від 3 060 до 6 120 гривень; для посадових осіб від 15 300 до 21 420 гривень

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах