В українській розвідці пояснили, навіщо на ЗАЕС приїжджав посланець від Путіна

В українській розвідці пояснили, навіщо на ЗАЕС приїжджав посланець від Путіна.

В українській розвідці пояснили, навіщо на ЗАЕС приїжджав посланець від Путіна. Фото: t.me/znppatom

Події
08 липня 2023 14:32

На територію окупованої Запорізької атомної електростанції прибув перший заступник керівника адміністрації Володимир Путіна – Сергій Кірієнко. У ГУР пояснили мету цього візита.

6 липня перший заступник очільника адміністрації президента Росії Сергій Кирієнко та так званий очільник Запорізької області Євген Балицький відвідали ЗАЕС і заявили, що станція продовжує "нормально працювати" під російським контролем. Візит відбувся на тлі оприлюднення інформації про замінування окупантами Запорізької АЕС. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Офіційна мета приїзду Кірієнка – ознайомлення зі станом справ на станції та перевірка загальної безпеки. Неофіційно – посланець Путіна мав продемонструвати відсутність панічних настроїв, а також спробувати вирішити проблемні питання, пов’язані з комплектуванням станції персоналом, – йдеться у повідомленні відомства.

Згідно отриманої інформації, на станції проведено нараду за участі Кірієнка та гауляйтера Запорізької області Євгена Балицького щодо додаткового стимулювання потенційних працівників з Росії. Для цього планується надавати росіянам житло, вилучене в українців, які залишили територію Енергодару. Планується, що таким чином буде розселено до 4 500 росіян. Втім, наразі бажаючих їхати на ЗАЕС небагато.

В той же час аналітики ISW вважають, що Кирієнко і Балицький побували на станції, щоб представити Росію як "розумного охоронця ЗАЕС, а їхня риторика може свідчити про те, що РФ відступає від різких попереджень про неминучу катастрофу на станції".

Експерти ISW вважають, що заяви росіян щодо ЗАЕС спрямовані на те, щоб відбити у Заходу бажання підтримувати Україну. Також окупанти своїми діями хочуть відбити бажання у ЗСУ йти в контрнаступ в окупованій Запорізькій області.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах