Військовий заявив про ліквідацію "правої руки" Кадирова у Приморську

Військовий заявив про ліквідацію "правої руки" Кадирова у Приморську.

Військовий заявив про ліквідацію "правої руки" Кадирова у Приморську. Фото: unian.net

Події
14 червня 2023 13:45

У тимчасово окупованому Приморську, де днями ЗСУ ліквідували начальника штабу 35 загальновійськової армії генерал-майора Сергія Горячова, загинув соратник очільника Чечні Рамзана Кадирова – Адам Делімханов.

Як повідомив військовслужбовець та політолог Кирило Сазонов, "задвохсотили" праву руку Кадирова у Приморську – Делімханова.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Соратник Кадирова Делімханов мінус. Задвохсотили… Я писав вже, що розвідка ССО підрозділ "Бандерлоги" дуже круті. То тримайте від хлопців неймовірну новину. Працювали саме "Бандерлоги" з групою "Горизонт", підрозділ "Фобос" ОУВ Запоріжжя. З ним до Кобзона на концерт пішли інші наближени до Кадирова та ще до біля двохсот особового складу, – повідомив Сазонов.

За його словами, розвідка шукала скупчення ворожої техники, а раптом трапився кортеж на позашляховиках. Арта зреагувала миттєво.

- Поранених нема, навіть "швидка" не приїхала. Всі тіла вивозили на гвинтокрилах. За півгодини прилетіли 12 бортів. Щоб секрет був. Та який секрет, задля таких новин розвідоси залишалися там до останнього, – написав військовий.

У той же час, глава Чечні Рамзан Кадиров заявив, що не може зв'язатися зі своїм "дорогим братом" Адамом Делімхановим. Після чуток про поранення чи вбивство він перестав виходити на зв'язок.

У зв'язку з цим Кадиров звернувся до воєнної розвідки України, пообіцявши "щедру винагороду" за інформацію про Делімханова.

- Я сам не можу ніяк вийти на Адама Делімханова. На зв'язок він не виходить. Прошу українську розвідку надати інформацію про те, по якому саме місцю та по яких позиціях було завдано удару, щоб я таки зміг знайти мого дорогого БРАТА. Винагороду обіцяю щедру і дуже прошу посприяти, – написав Кадиров.

Тим часом у російській держдумі смерть Делімханова не підтверджують – кажуть, що він отримав поранення.

Варто зазначити, що Адам Делімханов – депутат держдуми РФ з 19 вересня 2021 року, перший заступник голови комітету з безпеки та протидії корупції. Він – фігурант санкційних списків як відповідальний за створення чеченських сил на Донбасі з березня 2022 року та керівництво облогою міста Маріуполя у березні 2022 року.

Особисто брав участь у підготовці терактів із початку агресивної війни росії проти України, ща що путін зробив його героєм Росії.

Нагадаємо, що один із потужних ударів ЗСУ припав по базам відпочинку в Приморську, де розміщувалися сотні окупантів.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах