Українські захисники мають успіхи в Запорізькій області – ISW

Українські захисники мають успіхи в Запорізькій області – ISW.

Українські захисники мають успіхи в Запорізькій області – ISW. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Події
10 червня 2023 15:47

За минулі декілька днів повідомлялось про активізацію воєнних дій на Запорізькому напрямку. Стало відомо, що Сили оборони мають успіхи на фронті в нашому регіоні.

Як повідомили американські аналітики Інституту вивчення війни (ISW), Збройні сили України просунулися в районі Оріхова. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Так, в п'ятницю, 9 червня, ЗСУ досягли успіхів у Донецькій та Запорізькій областях. Аналітики звернули увагу на невеликі успіхи ЗСУ на кордоні між Донецькою та Запорізькою областями. 

На кадрах із геолокацією помітно, що українці просунулися на схід від Благодатного (5 кілометрів на південь від Великої Новосілки).

Українські захисники мають успіхи в Запорізькій області – ISW.Українські захисники мають успіхи в Запорізькій області – ISW. Фото: understandingwar.org

Українські захисники мають успіхи в Запорізькій області – ISW.Українські захисники мають успіхи в Запорізькій області – ISW. Фото: understandingwar.org

За даними ISW, 9 червня ЗСУ продовжили наземні атаки у західній частині Запорізької області.

По інформації заступниці міністра оборони України Ганни Маляр, вчора, 9 червня, в Запорізькій області тривали позиційні бої.

В свою чергу Міноборони РФ заявило, що росіяни відбили дві атаки українських підрозділів на півдні та південному сході від міста Оріхова.

Варто зазначити, що американське видання The Washington Post зазначає, що в ніч на середу, 7 червня, спеціалізовані ударні підрозділи, озброєні західною зброєю та навчені тактики НАТО, посилили удари по передових позиціях на південному сході країни.

Деякі російські "воєнкори" стверджують, що захисники України прорвали перші лінії оборони ЗС РФ у цьому районі, хоча інші джерела повідомили, що пізніше окупанти відбили ці позиції. Відомий російський блогер Рибар заявив, що українські сили просунулися ближче до Роботиного (15 км на південь від Оріхова), попри зусилля загарбників.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах