Боєць ЗСУ розповів про ситуацію у Запорізькій області

Боєць ЗСУ розповів про контрнаступ у Запорізькій області.

Боєць ЗСУ розповів про контрнаступ у Запорізькій області. Фото: zsu.gov.ua

Події
08 червня 2023 17:56

У Запорізькій області йдуть тяжкі бої. Працює артилерія та авіація Збройних сил України, але окупаційна армія РФ намагається відбиватися.

Так, українські військові почали проводити контрнаступальні дії проти російських окупантів. Щобільше, росіяни вважають, що раніше анонсований контрнаступ ЗСУ вже почався. Про ситуацію на Запорізькому напрямку журналістам The Washington Post розповіли бійці Сил оборони у Запорізькому напрямку.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як розповів боєць однієї із бригад, українські сили настають, але не так швидко, як хотілося б. За його словами, йдуть важкі та жорстокі бої.

- Наша артилерія та авіація працюють, але й росіяни працюють. Це складно і для нас, і для них. Збройні сили наступають. Але не так швидко, як хотілося б, – сказало джерело.

Повідомляється, що у Запорізькій області на шляху ЗСУ стоять перешкоди: російські війська місяцями зміцнювали цей район мінами та траншеями.

Речник об'єднаного пресцентру сил оборони Таврійського спрямування Валерій Шершень також підтвердив підвищення бойової активності на фронті. Однак заявив, що на Запорізькому напрямі більшість сил України все ще перебувають в обороні.

Видання пише, що контрнаступ ЗСУ буде розгортатися протягом кількох місяців. ЗСУ можуть спробувати звільнити місто Мелітополь та Енергодар, де розташована Запорізька атомна електростанція. Крім того, ЗСУ можуть перерізати "сухопутний коридор" між материковою частиною Росії та окупованим Кримським півостровом.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах