Окупанти завозять військову техніку через морський порт у Бердянську

Окупанти завозять військову техніку через морський порт у Бердянську.

Окупанти завозять військову техніку через морський порт у Бердянську. Фото: t.me/berdmisk

Події
01 червня 2023 14:50

В останній тиждень травня у морському порту тимчасово окупованого Бердянська активізувалися військові РФ. 

Як повідомили у Бердянській міській військовій адміністрації, вранці 26 травня з бердянського порту вийшло невстановлене судно з вантажем. А вже 31 травня кількість морських суден на причалах Бердянська збільшилась.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Повідомляється, що окупанти через порт доставляють військову техніку, вони також вивозять вкрадене зерно та метал. 30 травня до порту тимчасово окупованого курортного міста зайшло чергове російське судно. Вчора стало відомо, що їхня кількість збільшилася до двох.

Кілька одиниць військової техніки на території порту окупованого Бердянська, 28.05.2023.Кілька одиниць військової техніки на території порту окупованого Бердянська, 28.05.2023. Фото: t.me/berdmisk

- У порт Бердянська зайшли два російські кораблі. Окупанти продовжують пограбувати наші землі. В один корабель зараз завантажують зернові, а в другий метал, – повідомляє Бердянська міська військова адміністрація.

Судно, яке 30 травня було помічено завантаженим у порту, імовірно, балкер Agia filothei, який ходить під прапором Маршаллових островів.

Дане судно і права на нього належить мальтійській компанії Jenny shipholding inc, оператором якого є NEWPORT S.A. з Греції. Компанія-власник балкера знаходиться у базах офшорів, згідно з інформацією, яку оприлюднив "Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів".

Якщо в закритий український порт справді зайшов балкер Agia filothei, то він може потрапити під міжнародні санкції, як це було з суховантажем Zhibek Zholy, який першим вивіз із Бердянська зерно влітку 2022 року.

Судно, ймовірно, балкер Agia filothei заходить в порт Бердянська, 30.05.2023.Судно, ймовірно, балкер Agia filothei заходить в порт Бердянська, 30.05.2023. Фото:marinetraffic.com

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах