Яка ситуація з підготовкою укриттів в школах, дитячих садках та університетах

Яка ситуація з підготовкою укриттів в школах, дитячих садках та університетах.

Яка ситуація з підготовкою укриттів в школах, дитячих садках та університетах. Фото: varta1.com.ua

Події
30 травня 2023 10:33

Новий навчальний рік у закладах освіти Запоріжжя може розпочатися у змішаному форматі за декількох умов. Стало відомо, яка ситуація з підготовкою укриттів в школах, дитсадках та університетах.

Як повідомила під час брифінгу директорка департаменту освіти і науки обласної військової адміністрації Людмила Бухаріна, навчальний рік може бути в змішаному форматі або ж офлайн за декількох умов: безпекова ситуація та наявність підготовлених укриттів. Найкраща ситуація зі сховищами в університетах міста, а найгірша в дитсадках та школах, пише 061.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зі 120 шкіл, гімназій та ліцеїв міста за планом до нового навчального року у найкращому випадку зможуть підготувати з тим фінансуванням, що є на сьогодні, (а це – 34 мільйона гривень державна субвенція+30% з місцевого бюджету), лише третину шкіл.

За словами Бухаріної, з літа минулого року почалось обстежування закладів освіти, в яких в наявності є укриття. 

- Ми зіткнулися з тим, що більшість закладів освіти не мають, як такого укриття. Саме до споруд цивільного захисту, наприклад, відносяться протирадіаційне укриття та бомбосховище. У Запоріжжі та Запорізькому районі лише одна школа має повноцінне протирадіаційне укриття. Тобто рік будівництва цих закладів освіти співпадав з тим часом, коли це взагалі не будували і в школах наявні лише споруди, які можуть відноситися до найпростіших укриттів – підвали, певні приміщення і так далі, – прокоментувала Людмила Бухаріна.

Також повідомляється, що фахівці ДСНС надають рекомендації щодо доопрацювань існуючих укриттів.

- Зараз у нас є заклади освіти, які поділені за списками – рекомендовано до використання для навчального процесу без зауважень/ чи з зауваженнями, які можуть бути усунені та не рекомендовані. В минулому році близько 40% не були взагалі рекомендовані, – прокоментувала директорка департаменту освіти.

Вона також зазначила про те, що в дитячих садочках ситуація ще складніша. В більшості з них навіть немає найпростішого укриття, забезпечені вони лише на 25% за потужностями щодо учасників освітнього процесу (діти, викладачі, співробітники).

Міська влада вже розробила п’ятирічний план з відповідними заходами по ремонтам та реконструкціям, але все залежить від наявного фінансування.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах