У Запоріжжі можуть частково відновити очне навчання у школах

У Запоріжжі можуть частково відновити очне навчання у школах.

У Запоріжжі можуть частково відновити очне навчання у школах. Фото: unicef.org

Події
29 травня 2023 13:02

У Запоріжжі з нового навчального року у деяких школах можуть частково запровадити змішаний формат навчання –  очно-дистанційний.

За словами директорки департаменту освіти і науки Запорізької ОВА Людмили Бухаріної, наразі у нашому регіоні працює 414 шкіл. Усі вони організовують освітній процес у дистанційному форматі. Виключенням є лише три школи-інтернати, в яких навчаються діти з особливими освітніми потребами. Цим закладам дозволили змішаний формат роботи, пише "Суспільне".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Взагалі дистанційну форму навчання застосовують у крайніх випадках, коли інші формати навчання неможливі. Звісно, це впливає на якість навчання і на соціальну інтеграцію дітей. ... Є чимало батьків та вчителів, які вважають, що ми можемо поступово переходити на змішаний формат навчання. Але тут виникає питання безпеки та наявності у закладі облаштованих укриттів. Звісно, про очний формат навчання у Запорізькому регіоні, на відміну від інших областей України, поки мова не йде. Але якщо більшість батьків будуть згодні зі змішаним форматом, і до вересня наступного навчального року буде відпрацьовано питання укриттів, я думаю, ми точно зможемо певну кількість шкіл перевести на змішаний формат навчання. Звісно, з урахуванням безпекової ситуації, – розповіла Людмила Бухаріна. 

Та сама умова – і для позашкільних навчальних закладів. Деякі з них вже зараз працюють у  змішаному форматі за погодженням із Запорізькою ОВА. Складнішою є ситуацію з дитячими садочками. Оскільки за статистикою дитсадки набагато рідше мають найпростіші укриття, які рекомендовані до використання.

Повідомляється, що запорізькі університети поки що також працюють у дистанційному форматі. Але з нового року вони також планують переходити до змішаного формату навчання.

- Щодо професійно-технічних училищ: рішенням ради оборони у дев’яти з них, які знаходяться в Запоріжжі, дозволили застосувати змішаний формат навчання з урахуванням наявності укриттів у закладах, і на підприємствах, де учні проходять практику, – розповіла Людмила Бухаріна.

Зазначається, що планується проведення моніторингових досліджень у певних школах, аби встановити, наскільки змінилась якість освіти внаслідок вторгнення РФ і запровадження дистанційного навчання.

Декілька шкіл Запорізької області також увійшли до переліку закладів, які братимуть участь у дослідженні.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах