РФ завдала екологічних збитків Запорізькій області на майже 7 мільярдів гривень

РФ завдала екологічних збитків Запорізькій області на майже 7 мільярдів гривень.

РФ завдала екологічних збитків Запорізькій області на майже 7 мільярдів гривень. Фото: gettyimages.com

Події
16 травня 2023 17:07

З початку повномасштабного вторгнення РФ завдала колосальних збитків через розтрощені будинки, школи, дитячі садки. Лише у Запорізькій області країна-агресор завдала збитків майже на 7 мільярдів гривен.

Як повідомили у Державній екологічній інспекції Південного регіону (Запорізька та Херсонська області), загальна сума завданих державі екологічних збитків у Запорізькій області внаслідок засмічення земель будівельними відходами, уламками бойових частин ракет, снарядів та забруднення ґрунтів склала 6,7 мільярдів гривень.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Вплив війни на ґрунти – колосальний. Ці зміни впливають не лише на стійкість та баланс в екосистемах, а й на стабільність продовольчої безпеки. В період з початку повномасштабного вторгнення встановлені факти порушень засмічення земель будівельними відходами, уламками бойових частин ракет, снарядів та забруднення ґрунтів. Всі злочини проти довкілля мають бути зафіксовані, розслідувані, оцінені та розглянуті в судах. Як українських, так і міжнародних. Країна-агресор має відшкодувати всі збитки, завдані людям, державі та всій екосистемі, – повідомляють у інспекції

Співробітники інспекції розраховують збитки завдані державі відповідно до методики, затвердженої Міндовкілля. Станом на 1 травня 2023 року загальна сума завданих збитків державі в Запорізькій області склала 6,7 мільярдів гривень.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах