У ГУР назвали кількість російських військ у Запорізькій області

У ГУР назвали кількість російських військ у Запорізькій області.

У ГУР назвали кількість російських військ у Запорізькій області. Фото: pixabay.com

Події
15 травня 2023 10:41

Російські окупаційні війська готуються до оборони на тимчасово загарбаних територіях Запорізької області.

Як розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Черняк, РФ на тимчасово окупованих територіях Запорізької та Херсонської облестей зосередили приблизно 152 тисячі особового складу, пише РБК Україна.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Ми не фіксуємо зараз жодного відводу військ ні в Запорізькій, ні в Херсонській областях. Так, є певний рух – щось вони вивозять, когось евакуюють, щось намагаються вкрасти, але реального відводу бойових підрозділів ми не бачимо. Наприклад, Енергодар – вони звідти не відходять, але звідти вивозять все, що можуть вкрасти, вивезти та забрати: автомобілі, обладнання з лікарень. Вони чітко усвідомлюють, що там будуть бойові дії, – сказав Черняк.

За його словами, росіяни в окупованій частині Запорізької області готуються до оборони, посилюють свої укріплення та будують нові.

- Противник розуміє, що сил для якихось активних наступальних дій у них уже зовсім не залишилося. Єдине завдання, яке перед ними стоїть - це утримання тих позицій, які в них зараз є. Про якийсь подальший наступ мова вже абсолютно не йде, – зазначив Черняк.

Загалом, за словами Черняка, на окупованих територіях цих двох областей росіяни зосередили приблизно 152 тисячі особового складу.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах