Митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука подав позов на Зеленського

Митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука подав позов на Зеленського.

Митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука подав позов на Зеленського. Фото: religionpravda.com.ua

Події
06 квiтня 2023 15:26

Митрополит Запорізький і Мелітопольський УПЦ МП Лука (Андрій Коваленко) подав позов на президента України Володимира Зеленського. Священнослужитель вважає протиправним указ президента про санкції і вимагає його скасувати.

Як повідомляється в реєстрі судових рішень, Лука подав позов до Верховного Суду після того, як Зеленський підписав указ від 11 грудня 2022 року № 863/2022 про введення в дію рішення РНБО "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів" (санкцій) в частині застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних санкцій по відношенню до скандального священнослужителя.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Митрополит Лука просить суд залучити до розгляду справи третіх осіб – Раду національної безпеки і оборони України та Службу безпеки України.

Верховний Суд прийняв позовну заяву до розгляду та відкрив провадження у справі, залучивши представників Рада національної безпеки і оборони України, Службу безпеки України, як третіх осіб.найближче судове засідання призначено на 17 квітня.

Нагадаємо, що РНБО заборонила Луці користуватися активами, виводити капітали за кордон, обмежила для нього торговельні та інші операції пов’язані з майном, а також, позбавила державних нагород. Обмеження введені терміном на п’ять років.

Після цього Лука повідомив, що держава робить усе, щоб знищити церкву УПЦ МП, яка, як наголосив Коваленко, несе слово істини та говорить про Бога, а люди хочуть жити без Бога.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах