Запорізький митрополит Лука вважає, що УПЦ МП несправедливо оголосили ворогом

Запорізький митрополит Лука вважає, що УПЦ МП несправедливо оголосили ворогом.

Запорізький митрополит Лука вважає, що УПЦ МП несправедливо оголосили ворогом. Фото: religionpravda.com.ua

Події
28 грудня 2022 15:14

Митрополит Запорізький і Мелітопольський УПЦ МП Лука (Андрій Коваленко) після введення проти нього персональних санкції РНБО провів черговий прямий ефір, де заявив про гоніння на УПЦ та святкування Різдва у дві дати – 25 грудня та 7 січня.

За словами Луки, церкву УПЦ МП оголошено держави і робить все, щоб знищити церкву, яка, як наголосив Коваленко, несе слово істини та говорить про Бога, а люди хочуть жити без Бога.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Як можна стати під кермом влади за рахунок, якою ти набиваєш собі кишені і не будеш лжесвідчити. Ось ти обіцяєш своїм виборцям одне, а робиш інше. А совість мучить. Ось уявіть собі розпечену праску, яку поставили на руку. Хіба ви будете це або приберете і розіб'єте її в брязкіт?! Тож і церква заважає. Подивіться на двадцяте століття і Радянський Союз – ті самі методи. Говорять про декомунізацію, а чинять так само. Їхні методи барикади і до чого вони призводять, ми знаємо. А наш метод – покаяння, – розповів Лука.

Також священнослужитель сказав, що не погоджується з ідеєю відходу від церковних традицій у дати святкування Різдва.

- Придумують так, щоби не святкувати з іншою державою. Тож Новий Рік давайте скасуємо, давайте святкуватимемо його тепер 32 грудня. Приймемо такий закон, щоб лише, не як у всіх. Є традиція церкви, і вона так живе. Хіба є потреба змінювати цю традицію? Олів'є перемогло вінегрет – ось у чому біда. Ось це все оновлення… Але що тоді залишиться від церкви, – пожалівся Лука.

Нагадаємо, що РНБО заборонила Луці користуватися активами, виводити капітали за кордон, обмежила для нього торговельні та інші операції пов’язані з майном, а також, позбавила державних нагород. Обмеження введені терміном на п’ять років.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах