Запоріжжя, ймовірно, обстріляли з РСЗВ "Торнадо С", – речник Повітряних сил ЗСУ

Запоріжжя, ймовірно, обстріляли з РСЗВ "Торнадо С", – речник Повітряних сил ЗСУ.

Запоріжжя, ймовірно, обстріляли з РСЗВ "Торнадо С", – речник Повітряних сил ЗСУ. Фото: zp.dsns.gov.ua

Події
22 березня 2023 17:12

Сьогодні російські окупанти, вірогідно, атакували Запоріжжя з далекобійної реактивної системи залпового вогню. 

Попередження про тривогу у Запоріжжі не було, бо не встигла спрацювати система сповіщення. Ймовірно, по Запоріжжю спрацювала реактивна артилерія "Торнадо-С". Про це сказав речник Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат в етері телемарафону "Єдині новини".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- На жаль, не завжди інформація про загрозу може надійти вчасно. Не раз було, коли противник атакував, і не було своєчасно сигналу повітряної тривоги. Запоріжжя – це прифронтове місто і знаходиться недалеко від лінії бойового зіткнення. За попередніми даними, ймовірно, по Запоріжжю була задіяна реактивна система залпового вогню далекої дії. Можливо "Торнадо-С", – сказав Ігнат.

Речник Повітряних сил зазначив, що обстріли з РСЗВ здійснюються надзвичайно швидко, що ускладнює сповіщення про загрозу обстрілу.

- Від пуску до влучання фактично десятки секунд. Якщо є можливість у наших сил оборони сповістити, коли буде працювати реактивна чи ствольна артилерія, то це безумовно робиться. Якщо не має відповідних розвідданних, то можуть бути такі терористичні атаки ворога, – зазначив речник Повітряних сил.

Нагадаємо, що на цей час відомо про 33 постраждалих унаслідок обстрілу Запоріжжя, під завалами багатоповерхового будинку, в який влучила ракета, ще можуть бути люди.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах