Окупанти готуються до примусової мобілізації у Запорізькій області

Окупанти готуються до примусової мобілізації у Запорізькій області.

Окупанти готуються до примусової мобілізації у Запорізькій області. Фото: reuters.com

Події
11 березня 2023 11:29

На тимчасово окупованих територіях намагаються створити "народне ополчення", ніби-то для охорони порядку. Один із місцевих гауляйтерів вже втретє намагається змусити жителів в окупації воювати за РФ.

Як повідомив мер тимчасово окупованого Мелітополя Іван Федоров, гауляйтер намагається задобрити кремлівське начальство, яке не вдоволене постійними втратами на фронті. А щоб не вигадувати велосипед, діє за старими схемами"донецького сценарію".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Після окупації частин Донецької та Луганської областей у 2014 році росіяни створили так звану "народну міліцію", яку згодом трансформували у армійські корпуси "ДНР/ЛНР". До лав гарматного м’яса у першу чергу примусово мобілізовували всіх офіційно працевлаштованих чоловіків, – повідомив Федоров.

Тому чоловіки на тимчасово окупованих територіях Запорізької області – під загрозою чергового терору.

- Рік тому окупанти створили так звані "казацькі дружини", ніби-то для охорони громадського порядку. Пів року тому зібрали тік-ток батальйон імені Судоплатова – найманців для пропаганди "другої армії світу" в РосЗМІ, – додав мер Мелітополя.

Нагадаємо, що ввечері, 9 березня, російські окупаційні війська вчергове атакували Запоріжжя. З'явилися подробиці ракетного удару по місту.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах