Окупанти готуються демонтувати обладнання з навчального центру на Запорізькій АЕС

Окупанти готуються демонтувати обладнання з навчального центру на Запорізькій АЕС.

Окупанти готуються демонтувати обладнання з навчального центру на Запорізькій АЕС. Фото: t.me/energoatom_ua

Події
06 березня 2023 15:14

На тимчасово захопленій атомній електростанції в Енергодарі ситуація залишається напруженою. У машинному залі досі стоять російські "Гради", за 6-м блоком зробили укріплення. До того ж окупанти прораховують ймовірні сценарії відходу та позначають обладнання, яке можна вкрасти зі станції.

Як повідомили у ДП "НАЕК "Енергоатом", особливу увагу загарбників привернув Центр підготовки ремонтного та керівного персоналу ДП "НАЕК "Енергоатом", створений на базі навчально-тренувального центру Запорізької АЕС. Це унікальний об’єкт, де атомники з багатьох країн світу на повномасштабних моделях обладнання й устаткування отримують рідкісні практичні навички, необхідні для їх експлуатації та ремонту на атомних електростанціях.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Значні кошти у створення Центру свого часу інвестував не тільки Енергоатом (500 мільйонів гривень), а й Європейський Союз (майже 13 мільйонів євро). Оглядаючи будівлю навчального-тренувального центру, рашисти, які приїхали на ЗАЕС, як "фахівці атомної галузі", складали списки обладнання, яке "треба демонтувати" (читайте – вкрасти) з атомної станції у разі відступу, –повідомляють в "Енергоатомі".

Раніше ми писали, що на території ЗАЕС окупанти облаштували крематорій де спалюють тіла загиблих солдатів РФ.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах