Яку фінансову допомогу отримають мешканці зруйнованого будинку у Запоріжжі

Яку фінансову допомогу отримають мешканці зруйнованого будинку у Запоріжжі - фото: Олександра Залозна

Яку фінансову допомогу отримають мешканці зруйнованого будинку у Запоріжжі - фото: Олександра Залозна

Події
05 березня 2023 14:57

У Запоріжжі мешканці будинку, який 2 березня зруйнувала російська ракета, можуть отримати фінансову допомогу, але сума виплат і поряд не стояла з тим, що обіцяють потерпілим у тому ж Дніпрі.

Як повідомив секретар міськради Анатолій Куртєв, для допомоги людям залучили міжнародників. Жителі зруйнованого будинку вже оформлюють фінансову допомогу від чеської організації People in Need Ukrainian за координації NGO YES. Розмір допомоги – 6 600 гривень на особу. За оформленням звернулося близько 70 осіб. Згодом допомогу зможуть оформити і мешканці інших будинків, пошкоджених 2 березня.

Крім 6 600 гривень від міжнародної організації, постраждалі пільгових категорій зможуть оформити ще одноразову допомогу у розмірі 15 тисяч гривень.

Ще у Запоріжжі власники зруйнованого житла можуть оформити статус ВПО і отримувати виплати у розмірі 2 000 гривень для дорослого (або 3000 гривень на дитину чи людину з інвалідністю).

Тобто, максимально одна людина зможе отримати 23 600 гривень. І то, якщо вона має пільгову категорію.

Уточнимо, що постраждалі внаслідок ракетного удару залишилися без житла і, за їхніми словами, тимчасового житла їм не запропонували:

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Наставник BEAUTY БІЗНЕС🖤 (@lady.belenko)

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах