Президент Зеленський вручив нагороду військовому капелану із Запоріжжя

Президент Зеленський вручив нагороду військовому капелану із Запоріжжя.

Президент Зеленський вручив нагороду військовому капелану із Запоріжжя. Фото: facebook.com/Viktor Tkach

Події
25 лютого 2023 15:10

Президент України Володимир Зеленський нагородив запорізького військового капелана Віктора Ткача орденом "За мужність" III ступеня. Про це йдеться у відповідному указі глави держави.

Віктор Ткач був священником Православної церкви України, а з червня 2017 року працює капеланом в одній з військових частин Національної гвардії. Священник регулярно їздить у зону бойових дій, де служить літургії, виконує таїнства, говорить з військовими, а також возить гуманітарну допомогу, пише 061.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- На цій посаді я вже шостий рік. До цього я був як цивільний, а тепер мобілізувався. Я закінчив військову кафедру, маю офіцерське звання. Військовим я став через те, що цивільним не можна їздити на передову. Тепер я можу їздити до хлопців та спілкуватися з ними. Як капелан в першу чергу я виконую душпастирську роботу з військовими, їх сім’ями – хрещення, вінчання, розмова на духовні теми та багато іншого. Капелан – це така людина, що інколи замінює всіх: маму, тата, друзів. У мене також є освіта психолога, яка допомагає мені в цьому. Не було таких питань, яких ми б не вирішували, – розповів Віктор Ткач в інтерв’ю сайту 061.

Чоловік розповів, що його цивільне служіння – це не лише хрестити, вінчати, але ще й людей відспівувати. Дзвонити, до батьків та повідомляти їм про те, що їх син загинув.

Президент Зеленський вручив нагороду військовому капелану із Запоріжжя.Президент Зеленський вручив нагороду військовому капелану із Запоріжжя. Фото: facebook.com/Viktor Tkach

- Ми всі повинні розуміти, що зараз війна і важко втрачати будь-кого. Кожне життя важливе. Ця війна позбавила когось батька, сина, друга, однокласника та навіть сусіда. Це завжди страшно. Я хвилююся, у мене кожного разу піднімається тиск, мене калатає. Проте, я маю це робити, – розповів Віктор Ткач.

Запорізький напрямок – це найслабкіша ланка "сухопутного коридору" до Чорного моря, який намагається створити Путін через південь України.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах