Офіцер ЗСУ розповів, що Запорізький напрямок нині ключовий

Офіцер ЗСУ розповів, що Запорізький напрямок нині ключовий.

Офіцер ЗСУ розповів, що Запорізький напрямок нині ключовий. Фото: t.me/landforcesofukraine

Події
25 лютого 2023 12:10

Запорізький напрямок – це найслабкіша ланка "сухопутного коридору" до Чорного моря, який намагається створити Путін через південь України.

За словами офіцера ЗСУ, депутата Запорізької міськради Валерія Прозапаса в етері "Час: Online", в Херсоні вирівнявся фронт – там ЗСУ буде дуже важко наступати, тому що ріка Дніпро. А на Запорізькому напрямку – є такі можливості.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Вибудувати ефективну оборону на тому фронті буде неймовірно складно навіть для Росії, яка може загнати туди тисячі рабів. З одного боку, вони запропонували нам такий широкий фронт, намагаючись зламати Україну, а тепер вони самі через це потерпають – бо цей фронт вони мають обороняти, – впевнений офіцер.

Валерій Прозапас також прокоментував імовірність того, чи будуть росіяни знову намагатися захопити Херсон, Миколаїв та Одесу, щоб отримати прямий доступ до Придністров'я.

- Там ще гірша ситуація для них. Вони хочуть з'єднатися з Придністров'ям, це очевидно. Але це зараз просто неможливо. ЗСУ тримають ситуацію під контролем. В цьому плані найважливіший – Запорізький напрямок. Якщо там відбудеться успішна контратака, то росіяни будуть змушені піти навіть із залишків окупованої Херсонщини – тому що сенсу перебування там у них просто не буде, – наголосив Прозапас.

Раніше ми писали, що російські загарбники продовжують утримувати зайняті рубежі та будувати укріплення в тилових районах окупованої Запорізької області. Військові РФ втратили приорітетність здобувати нові території Запорізької області

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах