У Запорізькій області поблизу Оріхова йдуть бої за трасу на Маріуполь

У Запорізькій області поблизу Оріхова йдуть бої за трасу на Маріуполь.

У Запорізькій області поблизу Оріхова йдуть бої за трасу на Маріуполь. Фото: mil.gov.ua

Події
15 лютого 2023 18:08

Російські загарбники активізують свої дії на Запорізькому напрямку, щоб захопити трасу на Маріуполь, яка проходить біля Оріхова.

За словами депутата Запорізької обласної ради Сергія Лишенко, траса не має важливого логістичного значення. 13 лютого ворог почав активні дії з наступу на Оріхів. Це атаки не в лоб на населений пункт, окупанти намагаються обійти з боку траси на Маріуполь. Вона не має логістичного значення. Це зручне тактичне укріплення, бо вона розташована на підвищенні, має дерева на узбіччі, тож зручна для оборони, пише 24 канал.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Фактично, це такий штучно створений вал. Тому траса має стратегічне значення. Її захоплення спростить ворогу наступ на Оріхів і допоможе відрізати ту групу військ, що стоїть біля Гуляйполя. Тому саме в цьому напрямку й точаться бої, – зауважив депутат Запорізької обласної ради.

Лишенко додав, що поблизу траси є село Мала Токмачка, воно фактично повністю зруйноване через артилерію. 

За словами депутата Запорізької облради, кілька днів тому окупанти відправили на Оріхів колону, проте ЗСУ знищили її.

- Декілька днів тому ворожа колона була готова на вихід у напрямку на Оріхів. Потім з'ясувалось, що вона була розбита артилерією між Василівкою й Оріховим. Живих не залишилось, як-то кажуть. Зрозуміло, що аналогічна практика буде застосовуватись і надалі, – наголосив Лишенко.

Як він зазначив, військові готові й до цього сценарію, й до бахмутського сценарію. Умовно, коли ворог буде постійно кидати у штурм невеликі групи.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах