Військовий експерт розповів, що РФ скупчує війська та техніку на Запорізькому напрямку

Військовий експерт розповів, що РФ скупчує війська та техніку на Запорізькому напрямку.

Військовий експерт розповів, що РФ скупчує війська та техніку на Запорізькому напрямку. Фото: pixabay.com

Події
11 лютого 2023 13:16

Російські загарбники стягують додаткові сили в Україну. Зокрема, ворог концентрує певну кількість підрозділів та військової техніки на Запорізькому напрямку.

Як розповів військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник запасу ЗСУ Роман Світан, РФ концентрує значну кількість сил та техніки у районі міста Токмак у Запорізькій області, пише 24 канал.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Однак Світан вважає, що окупанти не використають ці резерви для наступу на Запорізькому напрямку

- У Росії немає ні сил, ні можливостей (прим. – для наступу). Також там дуже незручна система постачання, – наголосив полковник запасу ЗСУ.

За словами Світана, якщо окупанти плануватимуть певні активні дії на цій ділянці, це викличе зростання у 3-5 разів їхніх потреб у боєприпасах, військовій амуніції та інших речах. Для росіян просто нереально налагодити такий рівень постачання до Запорізького напрямку.

Полковник запасу ЗСУ переконаний, що Росія накопичує війська та техніку на Запоріжжі з іншою метою: російські окупанти виконуватимуть на цьому напрямку два основні завдання.

По-перше, росіяни намагатимуться скувати українські резерви на цій ділянці фронту.

- Якщо там, припустимо, перебуває 30 тисяч окупантів, то і ми маємо утримувати у районі Оріхова приблизно 30 тисяч наших військових, – зазначив Світан.

За його словами, ворог може вдаватися до невеликих провокацій, аби Україна не могла перекинути свої підрозділи на інші напрямки. Окупанти готуються обороняти Мелітополь.

По-друге, російські окупанти готуються до контрнаступу Збройних Сил України.

- Якщо українське командування ухвалить рішення наступати на Мелітополь, то ці російські війська будуть використовуватися у режимі оборони, – пояснив полковник запасу ЗСУ.

Він додав, що російські сили якраз розтягнуті на всю глибину Запорізького фронту – від Оріхова через Токмак до Мелітополя.

Раніше ми писали, що РФ може відкрити новий фронт, щоб відтягнути сили ЗСУ з Донбасу, але на Заході також прогнозують контрнаступ ЗСУ. Звільнення тимчасово окупованого Мелітополя може бути "наступним важливим етапом" із деокупації півдня України.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах