Наступним контрнаступом ЗСУ може стати Мелітополь

Звільнення Мелітополя може стати наступним фронтом війни.

Звільнення Мелітополя може стати наступним фронтом війни. Фото: dw.com

Події
11 лютого 2023 11:36

РФ може відкрити новий фронт, щоб відтягнути сили ЗСУ з Донбасу, але на Заході також прогнозують контрнаступ ЗСУ. Звільнення тимчасово окупованого Мелітополя може бути "наступним важливим етапом" із деокупації півдня України.

- Обидві сторони готуються до атаки після кількох місяців статичних боїв. Росія рухається першою, – зазначили у The New York Times.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Звільнення Мелітополя може стати наступним фронтом війни.Звільнення Мелітополя може стати наступним фронтом війни. Фото: nytimes.com

За версією видання, в плани РФ входить наступ на Донбас, його окупація до березня поточного року, оточення ЗСУ з півночі та півдня через Кремінну та Вугледар. Також, можливо, буде спроба відвернути ЗСУ, відкривши новий фронт, швидше за все, у районі Сум та Харківської області.

У той же час, контрнаступ готує і Україна, яка хоче, щоб Росія ворожила, де і коли вона може завдати удару. Однак просуватися на сході буде важко, оскільки РФ там укріплено позиції з 2014 року.

Найбільш перспективним виглядає контрнаступ на півдні: Мелітополь був би очевидною метою, оскільки перебуває на перетині двох автомагістралей та важливої залізничної гілки.

Якщо під Мелітополем Україна зможе поділити російські сили, це послабить контроль Росії над Херсонською областю.

Наступним контрнаступом ЗСУ може стати Мелітополь.Наступним контрнаступом ЗСУ може стати Мелітополь. Фото: nytimes.com

Варто зазначити, що Мелітополь є ключовим вузлом, і відновлення контролю над ним може допомогти українським захисникам повернути під свій контроль не лише всю Запорізьку область, а й решту сусідньої Херсонської області. Це потенційно може навіть відкрити шлях для витіснення російських військ назад до окупованого Криму.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах