На Хортиці знайшли сліди присутності бобрів, які раніше не жили на острові

У Запоріжжі досліджують появу бобрів на Хортиці

У Запоріжжі досліджують появу бобрів на Хортиці Фото: lv.sputniknews

Події
04 лютого 2023 12:25

Ще у кінці 2021 року у плавневому лісі на Хортиці вперше за 50 років виявили сліди бобрів. І ось днями інспектори, що патрулюють заплавну частину острова, помітили дерева з погризами бобрів. Це підтвердили науковці Національного заповідника "Хортиця", які рушили дослідити ці дерева.

Як повідомив науковий співробітник сектору охорони природи Національного заповідника "Хортиця" Михайло Муленко, на острові справді підтвердили факт присутності річкового бобра в заплавній частині плавленого лісу. Там було виявлено характерні погризи дерев.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Інших слідів пристуності бобрів на заповідному острові поки знайти не вдалось. Також і самих тварин на досліджуваній території не помітили.  

- Науковці, які дістались цих місць і дослідили це, виявили, що це погризи бобра. Наразі бобри відсутні в списках тварин острова Хортиця, але часи міняються і, можливо, він почав жити також і в нас. Ми намагались знайти також інші сліди їхньої життєдіяльності, як сліди на снігу або якісь споруди, але на жаль поки що ні. Будемо спостерігати далі, – зазначив Муленко.

Варто зазначити, що бобри – це ссавці загону гризунів. У них присадкувате тіло та вкорочені лапки, маленькі очі та короткі вуха, а хвіст має плоску форму, що нагадує весло. Бобри дуже вмілі будівельники. У середньому один гризун може перепиляти 100 дерев та побудувати 50 гребель. Їх населення постійно розширює ареал свого проживання.

Нагадаємо, що у листопаді 2021 року, сліди присутності бобрів на Хортиці виявили вперше за 50 років. Співробітники заповідника підтвердили, що то були сліди присутності бобрів на острові.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах