Окупанти зменшили зарплатню колаборантам із Запорізької АЕС

Окупанти зменшили зарплатню колаборантам із Запорізької АЕС -

Окупанти зменшили зарплатню колаборантам із Запорізької АЕС - dw.com

Події
30 сiчня 2023 11:09

Робітникам Запорізької атомної електростанції, які підписали контракти з росіянами, знизили заробітню платню.

Як повідомили у зведенні Генерального штабу Збройних сил України, окупанти продовжують чинити морально-психологічний та фізичний тиск на місцеве населення.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Так, працівникам Запорізької АЕС, які не підписали трудовий договір з окупантами заблокували перепустки для проходу на станцію. При цьому робітникам, яких примусили підписати контракт, оголосили про зниження заробітної плати, мотивуючи це тим, що станція не працює.

За інформацією НАЕК "Енергоатом", окупаційне "керівництво" ЗАЕС почало порушувати умови контрактів, які колаборанти підписали з "Росатомом". Працівникам, котрі підписали контракти з росіянами, нові "роботодавці" обіцяли зберегти і трудовий стаж, і відпустки. По факту ж вони залишилися без відпусток. Згідно з новими наказами, відпочити їм дозволять не раніше, як "за рік після укладання контракту".

Спочатку йшлося про пів року, але пізніше "Росатом" вирішив, що українці мають заслужити відпустку, відпрацювавши на РФ цілий рік. В енергетичній компанії вкотре закликали не підписувати жодних контрактів із ворогом, щоб не стати прямими посібниками агресора та не зруйнувати власне майбутнє. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах