Окупанти планують подавати електроенергію з ЗАЕС до Росії

Окупанти планують подавати електроенергію з ЗАЕС до Росії -

Окупанти планують подавати електроенергію з ЗАЕС до Росії - фото: mind.ua

Події
28 сiчня 2023 10:51

Російські окупанти хочуть передавати електроенергію з захопленої Запорізької атомної електростанції до Росії.

Про це повідомили у зведенні Генерального штабу Збройних сил України.

За наявною інформацією, росіяни планують з 2 лютого створити у тимчасово окупованому Енергодарі комісію. Вона має перевірити дві лінії електроживлення по 750 КВт з метою планування відновлювальних робіт та подачі живлення для транзиту електроенергії із Запорізької АЕС до Росії.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За інформацією НАЕК "Енергоатом", окупаційне "керівництво" ЗАЕС почало порушувати умови контрактів, які колаборанти підписали з "Росатомом". Так, працівникам, котрі підписали контракти з росіянами, нові "роботодавці" обіцяли зберегти і трудовий стаж, і відпустки. По факту ж вони залишилися без відпусток. Згідно з новими наказами, відпочити їм дозволять не раніше, як "за рік після укладання контракту".

В "Енергоатомі" зауважили, що спочатку йшлося про пів року, але пізніше "Росатом" вирішив, що українці мають заслужити відпустку, відпрацювавши на РФ цілий рік. В енергетичній компанії вкотре закликали не підписувати жодних контрактів із ворогом, щоб не стати прямими посібниками агресора та не зруйнувати власне майбутнє.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах