В ОК "Південь" розповіли про тактику окупантів на Запорізькому напрямку

В ОК "Південь" розповіли про тактику окупантів на Запорізькому напрямку -

В ОК "Південь" розповіли про тактику окупантів на Запорізькому напрямку - фото: REUTERS

Події
24 сiчня 2023 11:37

Російські війська у Запорізькій області використовують ту саму тактику, що й перед українським контрнаступом на Херсонському напрямку.

Про це розповіла керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону.

За її словами, росіяни використовують невеликі групи – до 10-15 людей. Їх супроводжує броньована техніка та танки. Таким чином вони перевіряють на міцність українську оборону та розосереджують сили і засоби. Окупанти намагаються атакувати з різних напрямків, щоб розбити сили українського захисту на маленькі групи.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Наразі всі спроби наступу росіян були відбиті, а наші військові продовжують утримувати свої рубежі. Лінія фронту зафіксована, проте вона має певні коливання і це нормальний перебіг подій.

В Оперативному командуванні "Південь" зазначили, що російські війська намагаються підтягувати резерви і це свідчить про те, що їхні втрати "досить переконливі".

Нагадаємо, що протягом 20-21 січня російські війська проводили наступальні дії на Запорізькому напрямку поблизу Малих Щербаків. За уточненими даними, внаслідок бойового зіткнення з підрозділами Сил оборони втрати загарбників у цей період склали понад 50 осіб, 16 з них – безповоротні. Крім того, знищено дев’ять одиниць озброєння та військової техніки різного типу (танк, шість БМП та бронеавтомобіль "Тигр"). Ще чотири одиниці пошкоджено.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах