У Кирилівці Азовське море затягнуло кригою (фото)

У Кирилівці Азовське море затягнуло кригою.

У Кирилівці Азовське море затягнуло кригою. Фото: azov.ua

Події
23 сiчня 2023 18:21

А ви коли-небудь бачили, як замерзає Азовське море ? Якщо ні, то вам обов'язково потрібно подивитися ці фотографії та насолодитися краєвидами.

Незважаючи на те, що останній тиждень у Запорізькій області тримається тепла погода, як для середини зими, Азовське море в деяких місцях і містах замерзло. Незважаючи на повномасштабне вторгнення окупантів на територію курортного селища, місцеві жителі все ж таки знайшли можливість поділитися кількома знімками білої стихії, пише azov.ua.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На фотографіях не зовсім звичного природного явища видно, що хвилі нерухомі і берег вкриває біла скоринка, що розстилається аж до горизонту. Таке рідкісне природне явище називають крижаним покровом Азова.

Звісно, замерзле море не несе жодної загрози для місцевого населення. Та й окупанти, на жаль, пішки по ньому до Росії не підуть. Але подібна краса спостерігається на Азові не часто.

У Кирилівці Азовське море затягнуло кригою.У Кирилівці Азовське море затягнуло кригою. Фото: azov.ua

Варто відзначити, що Азовське море – найдрібніше і найвіддаленіше від океану море у світі. Його середня глибина – близько 7 метрів, найглибші ділянки сягають 13,5 метрів. Щоб уявити, наскільки море дрібне, достатньо порівняти його із Чорним морем, середня глибина якого – 1240 метрів.

Вода Азовського моря містить утричі менше солі, ніж Світовий океан у середньому. У критичних ситуаціях нею можна навіть вгамовувати спрагу. Низький обсяг солі формується через рясний приплив річкових вод: до 12% обсягу води потрапляє в Азов з річок. Ще один фактор – утруднений водообмін із Чорним морем, а через низьку солоність море легко замерзає.

У Кирилівці Азовське море затягнуло кригою.У Кирилівці Азовське море затягнуло кригою. Фото: azov.ua

У Кирилівці Азовське море затягнуло кригою.У Кирилівці Азовське море затягнуло кригою. Фото: azov.ua

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах