Немає ознак того, що Росія намагається підключити ЗАЕС до власної мережі – МАГАТЕ

Немає ознак того, що Росія намагається підключити ЗАЕС до власної мережі – МАГАТЕ.

Немає ознак того, що Росія намагається підключити ЗАЕС до власної мережі – МАГАТЕ. Фото: espreso.tv

Події
21 сiчня 2023 13:55

Гендиректор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі заявив, що кількість українського персоналу на Запорізькій АЕС "значно скоротилася" після того, як армія РФ зайняла об'єкт і Енергодар в березні 2022 року.

Після окупації кількість співробітників на Запорізькій АЕС скоротилася до 3 000. До окупації було 10 тисяч. Однак, за словами гендиректора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі, цієї кількості достатньо в нинішніх умовах роботи. Також він додав, що росіяни не підключали станції до своїх мереж. Про це повідомляє CNN.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- У нас були дуже важкі моменти, коли об’єкти працювали в аварійному режимі, і ми бачили стійкість системи. Ми знаємо, що щодня можлива ядерна аварія або аварія із серйозними радіологічними наслідками, – сказав він, наголосивши на необхідності захисної зони навколо ЗАЕС.

Гроссі сказав, що немає жодних ознак того, що Росія намагається підключити станцію до власної мережі.

Відповідаючи на запитання, чи продемонструвала Росія доброзичливість і дух співпраці, Гроссі повідомив, що він має з ними профісійну співпрацю і додав, що РФ повинна дотримуватися стандартів езпеки, які були погоджені всіма.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах