Окупанти планують після захоплення Донбасу взятися за Запорізьку область, – Генштаб

Окупанти планують після захоплення Донбасу взятися за Запорізьку область, – Генштаб.

Окупанти планують після захоплення Донбасу взятися за Запорізьку область, – Генштаб. Фото: instagram.com/igorlavrov1410

Події
12 сiчня 2023 18:07

Генеральний штаб Збройних сил України очікує, що найближчим часом російські війська намагатимуться захопити усю територію Донецької області, а після цього спробують окупувати частину Запорізької області.

- Прогнозується, що в найближчий час противник буде намагатися вийти на адміністративні кордони Донецької області, а в подальшому може активізувати свої дії щодо захоплення лівобережної частини Запорізької області, – про це під час брифінгу 12 січня повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Громов додав, що для реалізації своїх планів щодо захоплення України Росія анонсувала масштабні заходи з реформування збройних сил – зокрема збільшення загальної чисельності до 1,5 мільйона осіб та формування щонайменше 20 нових дивізій.

У Генштабі вважають, що ці дії свідчать про наміри Кремля включитись у довготривале протистояння та підготовку до ведення масштабних бойових дій. 

Також Генштаб прогнозує, що окупанти і надалі будуть наносити ракетно-авіаційні удари по об’єктах критичної інфраструктури по території всієї України.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах