У Запорізькій області людей катували струмом і вставляли гострі предмети під нігті

У Запорізькій області людей катували струмом і вставляли гострі предмети під нігті -

У Запорізькій області людей катували струмом і вставляли гострі предмети під нігті - фото: pexels.com

Події
06 сiчня 2023 15:18

Прокурори повідомили про підозру трьом російським військовим, які причетні до катувань мирних жителів на території Мелітопольського та Василівського районів Запорізької області.

З початку окупації Мелітопольського району командир тактичної групи військ нацгвардії РФ був призначений так званим "військовим комендантом" окупаційної адміністрації Мелітополя. Він наказував затримувати мирних жителів, які своєю активною громадянською позицією могли "заважати" впровадженню та реалізації окупаційної політики. Їх доправляли до "військової комендатури", де застосовували фізичне та психологічне насилля, повідомили у прокуратурі Запорізької області.

Російські військові знущаються над людьми у Запорізькій області -Російські військові знущаються над людьми у Запорізькій області - фото: zap.gp.gov.ua

"Військовий комендант" разом зі своїми спільниками затримали керівницю одного з місцевих закладів освіти. Жінку помістили до камери, де була мінімальна кількість води без облаштованого санвузла та їжі. Їй влаштовували допити виключно в нічний час, тим самим змушуючи до співпраці з ворогом.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Щє двоє підозрюваних – військовослужбовці підрозділу Махачкалінського ОМОН Управління Росгвардії по республіці Дагестан. Після окупації Василівського району в лютому 2022 року вони були призначені так званими "заступником та помічником військового коменданта" окупаційної адміністрації міста Василівка.

Військовим повідомили про підозру -Військовим повідомили про підозру - фото: zap.gp.gov.ua

Військові особисто брали участь у затриманні та катуванні місцевих мешканців із проукраїнською позицією. Окупанти по тижню знущались з цивільних – катували електрострумом, проливали на шкіру хімічні реактиви, вставляли гострі металеві предмети під нігті рук тощо. Також вони погрожували вбивати родичів затриманих.

Підозри отримали троє військових -Підозри отримали троє військових - фото: zap.gp.gov.ua

Наразі тривають оперативно-слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх фактів злочинів, а також причетних осіб. Чоловікам повідомили про підозру в порушенні законів та звичаїв війни, вчиненому за попередньою змовою групою осіб.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах