Комендантська година, погода та заходи: все про Новий рік 2023 у Запоріжжі

Комендантська година, погода та заходи: все про Новий рік 2023 у Запоріжжі.

Комендантська година, погода та заходи: все про Новий рік 2023 у Запоріжжі. Фото: Unsplash.com

Події
29 грудня 2022 16:30

У зв’язку з повномасштабним вторгненням РФ, введенням воєнного стану, пошкодженою критичною інфраструктурою та щоденними відключеннями світла, цьогоріч Новий рік у Запоріжжі буде особливим. Без масштабних гулянь, без головної ялинки та без додаткового вихідного. Vgorode зібрав усе про те, як у Запоріжжі будуть святкувати Новий рік.

Так, 31 грудня можна буде сходити із дітьми на циркову виставу "Цирк сузір'я" чи відвести малечу у дитячий театр ляльок.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Голова Запорізької обласної воєнної адміністрації Олександр Старух закликав мешканців Запоріжжя відмовитись від центральної ялинки, бо це небезпечно. Тому в цьому році ялинки встановили у "Пунктах незламності".

Тривалість комендантської години новорічної ночі залишилася без змін: встигнути повернутися додому потрібно до 23:00 і вийти на вулицю можна буде після 05:00 1 січня.

А ось алкогольні напої потрібно встигнути купити з 08:00 до 18:00 – в інший час магазинам заборонено продавати спиртне. Кафе та ресторанам продаж алкоголю дозволена трохи довше – до 21:00.

У новорічну ніч – з 31 грудня на 1 січня у Запоріжжі синоптики не прогнозують опадів, а температура становитиме близько 5 градусів тепла.

За попередньою інформацію, міський транспорт (трамваї, автобуси та тролейбуси) працюватимуть з 05:00 до 22:00.

Згідно зі східним гороскопом, 2023-й рік пройде під заступництвом Чорного Водяного Кролика або Кота (так вийшло, тому що в китайській мові обидві ці тварини позначаються одним і тим же ієрогліфом). Вважається, що по зодіакальному колу це четвертий за рахунком покровитель і, більш того, найщасливіший.

За інформацією астрологів, Кролик і Кіт – тварини сімейні, тому саме в наступаючому році любовна сфера кожної людини буде щасливою, а будинок – повна чаша. Люди, які шукають серйозних відносин, обов’язково отримають їх, а сімейні пари реалізують всі свої заповітні бажання.

Вдалим буде і квартирне питання, і подорожі, і відрядження – астрологи обіцяють, що протягом усього 2023-го року людям, які бажають обзавестися власною нерухомістю, зробити ремонт або відвідати різні країни, посміхнеться удача.

Привітний Кролик, який цінує затишок, буде радий, якщо ви зустрінете Новий рік в колі рідних і близьких вам людей. Акцент в стравах варто зробити на овочі і легкі закуски, а від запеченого кролячого м’яса краще відмовитися – не варто ласувати своїм же покровителем. Щоб задобрити Кота, можно приготувати страви з риби, птиці або м’яса – пухнастий звір буде тільки радий.

Цьогоріч краще обирати страви з нежирного м'яса, наприклад з курки, качки або іншої птиці. Також вдалим і корисним рішенням буде поставити на стіл страви з риби чи морепродуктів. Кролик не дуже полюбляє різкі запахи, тож у всі новорічні страви варто додавати як можна менше спецій. 

Можете обрати найрізноманітніші салати з капусти, моркви, яблук, ягід, або кукурудзи. Кролик точно не відмовився б від таких страв. Салати можна готувати не лише з овочів, а і, наприклад, із сиру.

Кольори року Кролика – це синій, чорний, блакитний, червоний, рожевий і фіолетовий. Тому вдягатися можна у цих відтінках. А на стіл можна розставити цікаві кольорові страви.

Щасливі кольори 2023 року:

  • персиково-рожевий,
  • блакитний,
  • перлинно-білий,
  • жовтий,
  • червоний,
  • зелений.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах