Генерал-майор СБУ описав сценарій визволення Мелітополя

Генерал-майор СБУ описав сценарій визволення Мелітополя.

Генерал-майор СБУ описав сценарій визволення Мелітополя. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Події
17 грудня 2022 14:01

Мелітополь – це ключ до звільнення всієї України, а не лише півдня та частини Херсонської області. Про це заявив директор Агенства реформування сектору безпеки генерал-майор СБУ в запасі Віктор Ягун в інтерв’ю Юрію Бібіку .

За словами Ягуна, Мелітополь – це той самий сценарій, що й Херсон. Усі українці знали, що Херсон буде звільнений і всі чекали наступу на Херсон і всі були здивовані, що разом із настанням на Херсон пішов наступ на Харків. І там воно було ефективніше, ніж на Херсонському напрямку.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Окрім нас про те, що Мелітополь наступна, ціль знає і ворог. І він готується. Тому якщо несподівано удар буде осторонь Мелітополя чи взагалі в іншому кінці, то нехай New York Times не дивується. А те, що Мелітополь – це ключ до звільнення України навіть, а не лише півдня та вихід на кордони Криму – це всі вже розуміють, – каже генерал-майор СБУ.

На думку військового, звільнення дасть змогу вийти ЗСУ на Бердянськ та прибережну лінію Азовського моря та повністю закрити той кейс, який потрібен був Путіну. Йдеться про сухопутний безпечний коридор у Крим, воду для Криму, електрику.

Директор Агентства реформування сектору безпеки також вважає, що противник недостатньо озброєний, щоб виконати повномасштабний наступ у січні-лютому, до якого вони готуються. Для цього, власне, і було мобілізовано до армії росії 100 тисяч чоловік. Але одна справа мобілізувати та навчити, і зовсім інша забезпечити їх зброєю та формою у зимовий період.

Раніше ми також писали, що звільнення тимчасово окупованого Мелітополя може бути "наступним важливим етапом" із деокупації півдня України.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах