На території Мелітополя та району окупанти влаштували більше 5 катівень

На території Мелітополя та району окупанти влаштували більше 5 катівень.

На території Мелітополя та району окупанти влаштували більше 5 катівень. Фото: pixabay.com

Події
16 грудня 2022 16:07

Російські загарбники облаштували на території тимчасово окупованих Мелітополя та Мелітопольського району щонайменше п'ять катівень, де вони утримують громадян України.

За словами міського голови Мелітополя Івана Федорова, лише в місті та районі відомо про п'ять таких катівень. Наразі відомо, де розташовані приміщення для тортур.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Це – слідчі ізолятори поліції, військомат, колишня колонія та військова база, – повідомив Федоров в етері телеканалу FREEДОМ.

Водночас Федоров зазначив, що таких місць у Мелітополі та Мелітопольському районі більше, ніж п'ять. Швидше за все, про всі стане відомо лише після деокупації.

- Люди, які були у полоні, але дивом звідти вийшли та вижили, повідомляють, що частину з них утримують у якихось гаражах за містом, частину з них утримують у якихось морських контейнерах. Усі ці місця утримання наших полонених – це катівні, бо інакше росіяни не вміють. Тому, на жаль, про всі російські воєнні злочини ми дізнаємося після деокупації всіх наших територій, – сказав Іван Федоров.

Раніше ми писали, що звільнення тимчасово окупованого Мелітополя може бути "наступним важливим етапом" із деокупації півдня України.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах