Раритетні авто, катер: з України хотіли вивезти активи президента "Мотор Січі" на сотні мільйонів гривень

Раритетні авто, катер: з України хотіли вивезти активи президента "Мотор Січ" на сотні мільйонів гривень -

Раритетні авто, катер: з України хотіли вивезти активи президента "Мотор Січ" на сотні мільйонів гривень - фото: ssu.gov.ua

Події
24 листопада 2022 15:50

СБУ розшукала активи президента АТ "Мотор Січ" В'ячеслава Богуслаєва на сотні мільйонів гривень. Майно намагалися приховано вивезти з України, щоб його не заарештували.

Як повідомили у Службі безпеки України, серед вилученого – раритетні автомобілі та вогнепальна зброя, а також Скіфське золото та предмети античних часів та Київської Русі. Якщо бути точніше, то:

  • 7 елітних автомобілів, у тому числі 4 раритетні;
  • катер;
  • 3 мисливські рушниці та гвинтівку;
  • багато предметів старовини народів Європи.

Усі майно вже направлено на експертизу. Тривають заходи щодо накладення на нього арешту.

З України хотіли вивезти активи президента "Мотор Січі" -З України хотіли вивезти активи президента "Мотор Січі" - фото: ssu.gov.ua

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Учасників схеми вже встановили. Ними виявилося кілька керівників структурних підрозділів заводу. Вони намагалися приховати майно свого начальника на території підконтрольних комерційних структур, а згодом планували нелегально вивезти "активи" за межі нашої держави. Але вони нічого не вийшло. СБУ спрацювала на випередження та встановила, де знаходяться схованки та організатори схеми.

Крім того, вдалося викрити й інших представників найближчого оточення Богуслаєва, які схиляли працівників заводу до збору підписів під "колективним зверненням" щодо пом'якшення запобіжного заходу для їхнього керівника. З'ясувалося, що на людей тиснули, загрожували звільненням та "наслідками".

Нагадаємо, Богуслаєва та керівника одного з Департаментів підприємства затримали у жовтні. За даними слідства, керівництво заводу у Запоріжжі налагодило транснаціональні канали незаконного постачання оптових партій українських авіадвигунів до РФ.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах