Яку кількість укриттів мають відремонтувати та облаштувати у Запоріжжі

Яку кількість укриттів мають відремонтувати та облаштувати у Запоріжжі.

Яку кількість укриттів мають відремонтувати та облаштувати у Запоріжжі. Фото: caddetailsblog.com

Події
15 листопада 2022 15:41

У Запоріжжі небайдужі люди та благодійники відремонтували поки що дев'ять укритів, ще 13 знаходяться в процесі роботи. А у грудні планують виготовити 51 проєкт на капремонт і один проєкт на реконструкцію укриттів у навчальних закладах.

У фонді захисних споруд Запоріжжя налічується 179 захисних споруд довгострокового перебування, 17 протирадіаційних укриттів та 1950 простих укриттів короткочасного перебування, які переважно розташовані у підвалах багатоповерхових будинків. З них 117 укриттів - для перебування терміном понад 48 годин.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На балансі комунальних підприємств перебуває 31 захисна споруда. Зокрема: 28 сховищ та 3 протирадіаційних укриття. Також у Запоріжжі є так звані "штабні" укриття з пунктами управління на великих підприємствах. Вони обладнані генераторами, телефонним зв'язком та запасом питної води, пише 061.

З початку осені мешканці міста подавали до міськради безліч скарг про те, що наявні укриття неможливо використовувати через забиті каналізаційні мережі та відсутність водопостачання. У Запоріжжі виділили 14,5 мільйона гривень на роботи, пов’язані з облаштуванням укриттів.

Запорізькі посадовці зазначили, що до кінця листопада 2022 року будуть проведені поточні ремонти 11 найпростіших укриттів, де відповідальними виконавцями є департамент освіти і науки міськради. Крім того, зазначено про те, що до середини грудня мають скласти 51 проєкт капітальних ремонтів і 1 проєкт реконструкції найпростіших укриттів.

За рахунок коштів благодійних організацій вже облаштовано/відремонтовано 9 укриттів у комунальних закладах міста.

Департамент ЖКГ проводить поточний ремонт найпростіших укриттів у гуртожитках по Сталеварів, 8 та вулиці Незалежної України 39а.

В управлінні цивільного захисту зазначають, що в укриттях має бути запас води з розрахунки 2 літри питної води на одну особу (кількість осіб, на які розраховані сховища зазначаються за кожною адресою окремою в залежності від його типу та площі), також у приміщення має бути технічна вода та невиносні баки, що щільно закриваються для нечистот.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах