Де у Запоріжжі знаходяться бомбосховища (список)

Де у Запоріжжі знаходяться бомбосховища.

Де у Запоріжжі знаходяться бомбосховища. Фото: caddetailsblog.com

Події
24 лютого 2022 08:03

Багато хто знає, що якщо у місті введуть режим надзвичайної ситуації, то треба сховатися у місці, де можна перечекати небезпеку. Vgorode зібрав про всяк випадок список бомбосховищ Запоріжжя та дізнався, що робити у випадках небезпеки, але сподіваємось, що це ніколи не стане у нагоді.

Насамперед не потрібно панікувати. Не забудьте зібрати документи, воду, ліки, гроші, одяг, засоби гігієни, сірники, металевий посуд і продукти, що довго зберігаються. А ось сховатися можна у бомбосховищах, які розташовані у підвалах житлових будинків, шкіл, дитячих садків, спортзалів чи інших закладів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Загалом у Запоріжжі є більше 400 місць, де можуть сховатися запорожці у разі військового вторгнення на територію міста. Притулки розраховані на понад 650 тисяч городян.

З них у 118 укриттів є можливість перебувати безперервно 48 годин. Всі вони забезпечені водою на кожну людину, засобами надання медичної допомоги, засобами пожежогасіння, місцями для сидіння та ручним інструментом. Усі вони позначені на інтерактивній карті.

Укриття Запоріжжя.Укриття Запоріжжя. Фото: ukryttya.zp.gov.ua

З повним списком всіх бомбосховищ у місті можете ознайомитись за посиланням.

У разі надзвичайної ситуації жителі можуть звернутися до місцевого Управління з питань попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Запорізької міськради за телефонами: приймальня – 787-51-42, відповідальний черговий (цілодобово) – 787-53-00.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах