Понад 4 тисячі працівників Запорізької АЕС виїхали з окупованого Енергодару

Понад 4 тисячі працівників Запорізької АЕС виїхали з окупованого Енергодару.

Понад 4 тисячі працівників Запорізької АЕС виїхали з окупованого Енергодару. Фото: reuters.com/Олександр Єрмоченко

Події
29 жовтня 2022 16:32

Протягом двох тижнів російські загарбники роблять усе, щоб примусити персонал Запорізької атомної електростанції підписати контракти з фейковим підприємством, яким керує Росатом.

За інформацією "Енергоатома", російські окупанти вдаються до тиску й маніпуляцій, заявляючи, що нібито тисяча працівників станції вже підписали контракти. Проте ця брехня не спрацьовує.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Насправді з 6700 працівників, які залишилися працювати на окупованій росіянами Запорізький АЕС, лише близько сотні підписали контракти з Росатомом. Причому переважна більшість із тих, хто це зробив, "погодилися" під тиском загарбників. Ще 4300 проукраїнських працівників ЗАЕС виїхали на підконтрольну Україні територію. Отже, похвалитися великим успіхом на ЗАЕС рашисти не можуть, – йдеться у повідомленні.

Звісно, серед тих, хто вже зголосився працювати на загарбників, є і добровольці, зокрема й з керівного складу станції.

- Їхні прізвища відомі, і всі вони відповідатимуть за свої дії після звільнення станції та повернення її під повний контроль України, – повідомляє енергокомпанія.

Раніше ми також писали про те, що у так званих нових "керівників" Запорізької атомної станції проблеми із налагодженням роботи АЕС. Російські загарбники не можуть запустити електростанцію на повну потужність.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах