Скільки коштує виїхати з окупованих територій Запорізької області

Скільки коштує виїхати з окупованих територій Запорізької області.

Скільки коштує виїхати з окупованих територій Запорізької області. Фото: reuters.com/Олександр Єрмоченко

Події
27 жовтня 2022 10:06

Багато жителів тимчасово окупованої частини Запорізької області все ще залишаються в своїх населених пунктах, бо не у всіх є кошти для виїзду.

Так, виїзд із тимчасово окупованого Бердянська підконтрольної Україні території коштує від 6000 до 9000 гривень. Про це повідомляє Бердянська міськрада, з посиланням на людей, яким вдалось виїхати.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У вищезазначену суму входить місце в автобусі, їжа та ночівля в районі Василівки в очікуванні пропуску. Заощаджувати на сплаті за нічліг у приватних будинках не радять, бо температура вже не та, щоб спати в авто.

В середньому виїзд, разом з очікуванням дозволу від окупантів займає від 10 до 30 днів.\

Раніше ми писали, що окупанти фактично перестали пропускати евакуаційний транспорт: вони вимагають "ліцензії" у перевізників, проводять процедуру зняття відбитків пальців, обшуки автомобілів і перевірки телефонів.

Нагадаємо, з кінця вересня російські окупанти фактично зупинили пропуск авто. Якщо раніше за добу до Запоріжжя виїжджало до декількох тисяч людей. Зараз максимум 300, але як правило, в день окупанти випускають по 50-100 людей.

Також російські загарбники ретельно обшукують машини, які їдуть на окуповану території. Всі засоби гігієни та ліки викидають й забороняють це везти.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах