Окупанти перестали пропускати евакуаційний транспорт із Запорізької області

Окупанти перестали пропускати евакуаційний транспорт із Запорізької області.

Окупанти перестали пропускати евакуаційний транспорт із Запорізької області. Фото: reuters.com/Олександр Єрмоченко

Події
26 жовтня 2022 09:17

Можливість виїхати з окупованих Росією територій Херсонської й Запорізької областей майже вичерпано.

Окупанти фактично перестали пропускати евакуаційний транспорт: вони вимагають "ліцензії" у перевізників, проводять процедуру зняття відбитків пальців, обшуки автомобілів і перевірки телефонів. Про це повідомили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Як результат – за останній місяць вдалося виїхати лише невеликій кількості людей, раніше стільки виїжджало за 1-2 доби. З Херсонської області евакуювалося понад 1,3 тисяч осіб, із Запорізької області – близько 1,4 тисяч громадян, – повідомили у Мінреінтеграції.

В Міністерстві зазначають, що обов'язковий виїзд зі звільнених територій, де напередодні зими неможливо відновити системи життєзабезпечення, навпаки, зростає. З Донбасу до безпечніших регіонів України у жовтні виїхало понад 5 тисяч українців, із яких більш ніж 700 дітей і понад 500 осіб з інвалідністю.

Загалом із деокупованої території Донбасу виїхало майже 1,1 мільйон мирних громадян.

Нагадуємо, що з питань евакуації маломобільних громадян із небезпечних регіонів звертайтесь на гарячу лінію Мінреінтеграції за телефоном: 15-48. Або скористайтесь чат-ботом Міністерства, який допомагає евакуюватись чи отримати гуманітарну допомогу.

Також раніше ми писали, що на ворожому блокпості у тимчасово окупованій Василівці російські загарбники знімають в людей відбитки пальців та заставляють здавати фото.

Варто зазначити, що Василівка є єдиним пунктом проїзду мешканців тимчасово окупованих територій Запорізької, Херсонської, Донецької та Луганської областей на підконтрольну Україні територію.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах