Президент Володимир Зеленський назвав наслідки зупинки Запорізької АЕС

Президент Володимир Зеленський назвав наслідки зупинки Запорізької АЕС.

Президент Володимир Зеленський назвав наслідки зупинки Запорізької АЕС. Ілюстративне фото: president.gov.ua

Події
07 жовтня 2022 15:30

Зупинка захопленої росіянами Запорізької атомної електростанції призвела до нестачі електроенергії для експорту до країн Євросоюзу.

- Якщо Запорізька АЕС не працює, ми в Україні маємо певні складнощі. Отримуємо ситуацію, коли ми не маємо профіциту електроенергії, яку ми можемо експортувати зокрема до країн ЄС. Це мінус і для народів ЄС, котрі втрачають надійне джерело енергопостачання, це мінус і для нас, українців. Ми говоримо про це чесно, – повідомив президент України Володимир Зеленський під час свого звернення.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зеленський також закликав країни Євросоюзу до єдності щодо протидії окупації Запорізької АЕС терористичними військами РФ.

- Нам усім разом у Європі потрібно боротися за свої інтереси у повній єдності, – наголосив президент Зеленський.

Нагадаємо, 5 жовтня лідер країни-агресора Володимир Путін підписав указ про "передачу" Запорізької АЕС під контроль Росії.

Міністерство закордонних справ України засудило "указ" російського диктатора Володимира Путіна про "прийняття у федеральну власність" тимчасово окупованої Запорізької атомної електростанції.

Також ми писали, що у Державному департаменті США заявили, що Запорізька атомна електростанція належить Україні, і жодні папери, видані президентом РФ Володимиром Путіним чи урядом Росії, цього не змінюють.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах